Vettel jó esélyt kapott, hogy még szorosabbá tegye a VB címért folyó harcot!

A két Ferrari kisajátította az első sort hazai pályán, a Mercedes a második sorba szorult, ez nagyon jó hír a Tifosi, de a semleges szurkolók számára is, hiszen ezzel szinte bizonyossá vált, hogy a Ferrari valóban utolérte, sőt lehet picit túl is nőtte a Mercedest, puszta erő tekintetében!

Ettől függetlenül Hamiltonnak semmi oka csüggedni, hiszen nagyon közel volt, és megfelelő helyzetben a harmadik helyről rajtolva szélárnyékkal az élen is találhatja Magát! Számtalanszor láthattuk már, hogy a harmadik helyről nagyon jókat lehet rajtolni, van miért mosolyogni a Mercedes garázsban is.

A Ferrari viszont nagy taktikai előnyben van, a 2 autó össze kell zárjon a rajtnál és ideális helyzetben Vettel már az első sikánból az élen jön ki, Raikönnennel a második helyen. Elnézést kérek a Kimi fanoktól, de Raikkönen csak akkor nyerhet, ha Vettel elrontja a rajtot/kiesik/egyéb más módon Hamilton mögé kerül. Minden más esetben a Ferrari már nem élhet azzal a luxussal, amivel Ausztriában élt, muszáj csapatutasítást alkalmazni, minden egyes pontra szükségük van.

Ha Hamiltonnak sikerül Vettel elé kerülni, akkor Vettelnek vagy a pályán kell megelőzni, vagy a boxban egy elévágással, aztán majd Raikkönen elengedi őt a győzelemért. A Ferrari szempontjából a legrosszabb, ha Hamilton mindkét Ferrari elé kerül valahogy, onnantól nagyon nehéz dolguk lesz az olaszoknak. A rajt kritikus pillanat lesz, azt gondolom, hogy normális lefolyás mellett az egyetlen igazi esélye Hamiltonnak, hogy beverekedje Magát Vettel elé.

Minden futam a nyári szünet után kulcsfontosságú, a Ferrari nem engedheti meg többet, hogy nem maximalizálja Vettel pontjait, ha kell csapatutasítással is! A Mercedesnek pedig nagyon kell, hogy a Ferrari előtt végezzen, hogy konzerválni tudja azt a pár pont előnyt, amivel bír! Pár óra és meglátjuk, szemeket a kijelzőre! :) 

Fotó: SportZZ

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?