Lewis Hamilton nem csupán az Olasz Nagydíjat nyerte meg, hanem lényegében értelmetlenné tette a hátralevő futamokat is…(fotó: Sports News)

Ahogy az előzetesemben is írtam, a Ferrarinak csak akkor marad esélye Hamilton ellen, ha Kimit utasítják, hogy még az első körben engedje el Vettelt, hátrahagyni Vettelt Hamiltonnak veszélyes, őrült és értelmetlen húzás lenne…

A Ferrari feláldozta Vettelt a korrektség oltárán, a Mercedes nem foglalkozik ilyesmivel az idén…(fotó: Car and Driver)

Hamilton a harmadik helyről nagyon kényelmes helyzetben várta a rajtot, a Ferrarin pedig ott volt a hazai pálya nyomása, a 2002-es Osztrák fiaskó emléke és a vágy, hogy fontos lenne 11 év után VB-t nyerni…Végül igazat mondott Vettel és Kimi is, a Ferrari hagyta őket versenyezni, ahelyett, hogy világosan kiadta volna, hogy az első sikánt éljék túl, majd Kimi engedje el Vettelt azonnal…Ez lett volna a VB szempontjából a helyes döntés, bármennyire is igazságtalan Kimivel szemben…A Ferrari gyáva volt ezt meglépni, isszák is most a levét…Hamilton zseniálisan vette észre, hogy szerencsétlenkedik a 2 Ferrari a Roggia előtt, bement Vettel mellé és nagyon simán, szabályosan megelőzte!

Ausztriában is gyáva volt a Ferrari meglépni, amit kell… (fotó:Mark Thompson/Getty Images)

Sajnos a Ferrari nincs olyan helyzetben a Mercedesszel szemben, hogy a csapat korrektsége és Vettel hibái együtt beleférjenek…Ez a páros nem lesz világbajnok úgy, hogy egyikük nem kompenzálja a másik hibáit…A Ferrarinak most kellett volna Vettel hibáit javítani egy gyors csapatutasítással, amennyiben komolyan gondolják, hogy világbajnokok akarnak lenni!

A másik oldalon a Mercedes gátlástalanul használja Bottast Hamilton segítésére és mint látjuk, nagyon hatékonyan. A Ferrarinak már késő az idén, 7 futam van hátra, 30 pont a hátrányuk, Hamiltonnak innentől egy motorcserés futam is belefér, úgyis jók egy dobogóra az erősorrend és a csapatutasítás értelmében, Vettelnek pedig kb. már nincs más dobása, csak az, hogy minden futamot megnyer, amire semmi esély. Továbbá az is a Mercedes és Hamilton malmára hajtja a vizet, hogy a Ferrari idén még nem romlott el, amiben szinte biztosak lehetünk, hogy nem fog így maradni, hatalmas a hajtás, az autó nem jobb annyival, hogy le lehessen tekerni a motort, a 7 futamból 1-en szinte biztosan nullázik/büntetést kap majd Vettel.

Hamilton nagyon kényelmes helyzetben várja a folytatást, gálázhat az utolsó 7 futamon (fotó: Daily Express)

Együtt rontotta el a Ferrari és Vettel az idei évet, 2015 óta ez a 4. közös szezonjuk, ideje lenne átgondolni, hogy mi az esélye annak, hogy valaha is sikerre jutnak így együtt…

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?