Szingapúrban az éj leple alatt Hamilton 2 vállra fektethei Vettelt, vagy a Ferrari nyerhet egy szusszanásnyi időt magának…

Nézzük a tényeket: Hamilton 30 pontos előnyben van Vettel ellen, ami több mint 1 győzelemnyi. Ez 7 futamra nem feltéve sok, de elnézve, hogyan vezet idén Hamilton, nagyon is tetemes előny lehet! A tegnapi időmérőn egy fantasztikus körrel behozta a Mercedest az élre, míg Vettel óriásiakat hibázott, egész hétvégén teljesen szétesetten dolgozott Ő is és a Ferrari is…

Ez nem történhet meg még egyszer, amennyiben Vettel és a Ferrari meccsben akar maradni! (Fotó: Getty Images)

Érdekes módon, azt hihetnénk, hogy Vettel most pszichológiai előnyben is lehetne, hiszen a harmadik helyről rajtolva lassan semmi vesztenivalója nincs, de ez nem igaz! Egy kiesés, egy újabb megpördülés végzetes lenne a bajnokság szempontjából Ferrari oldalról, ráadásul Hamilton és Vettel között ott lesz Verstappen, ami bármit jelenthet…Ami biztos, hogy Vettel a Ferrari beállítasi révén nagyon erős lehet a rajt után, az első szektor végéig, ennyi ideje van, hogy megelőzze Verstappent és Hamiltont, nagyon nehéz, de nem lehetetlen!

Hamiltonnak lényegében elég célbaérnie! (Fotó: Getty Images)

Hamilton nagyon kényelmes helyzetben van, bár Verstappentől Ő is félhet, simán kieshet, ha túlságosan erőszakos a hollanddal szemben, Verstappen többször bizonyította, hogy abszolút nem érdekli ki ellen próbálja meg a manővereit és nem fogja elvenni…Természetesen az is lehetőség, hogy úriember lesz a rajtnál, de erre nem számítok!

Verstappen bármelyik oldalra eldöntheti a futamot a rajtnál…

Az időjárás ma nem fog beleszólni a meccsbe az előrejelzések alapján. A futam helyi idő szerint este 10-kor kezdődik, száraz és forró futam várható!

A Mercedes nem bízhat az esőben ma…(Forrás: Weather.com)

Taktikát tekintve a Mercedes szerintem lehet megpróbálja egy hiperlágyas etap után a lággyal végigmenést, ha nem jön össze, akkor az utolsó pár körre hiperlággyal megoldják. A Ferrari szinte biztosan 2 cserés lesz, a kérdés, hogy hiperlágy-ultralágy-ultralágy, vagy hiperlágy-ultralágy-hiperlágy felosztásban (extrém esetben a Ferrari is mepróbálhatja a lággyal végiget, de 1 szettet kértek pilótánként és nem gondolom, hogy ez reális opció). A Red Bullt nem érzem eldöntöttnek, lehet 1 lehet 2 cserés is.

Mercedes szempontból nagyjából a célbaérés elég, Vettelnek a győzelmen kívül nincs nagyon más opciója, hacsak nem történik valami rendkívüli Hamiltonnal…Nemsokára okosabbak leszünk, szemeket a kijelzőre! :)

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?