Oroszország tanúja lehet egy hatalmas csatának? (Fotó: Paul Gilham/Getty Images)

Kérem szépen itt nincs mit taktikázni tovább, a Ferrarinak a győzelmen kívül nincs más opciója, minden egyéb eredmény elfogadhatatlan! Vettelnek van miben bíznia, hiszen a harmadik helyről tavaly Bottas egy jó rajttal simán megette Őt a rajtnál és végig vezetve hozta a győzelmet. Most a Ferrarinak és Vettelnek, ugyanezt kell megismételni, hogy életben tartsák egyre halványabb VB reményeik!

Bottas tavaly a harmadik helyről az élre repült a rajtnál! (fotó: Sergei Grits)

Ha a Mercedes ügyesebb a rajtnál, mint a Ferrari volt Monzában, akkor Hamilton T3-ban már elsőként fordul el, ami Vettelnek egy szinte lehetetlen helyzetet teremt, ha 3. helyen marad a rajt után. A Mercedes szinte biztosan 1 cserés lesz, kiválóan működik a W09 a lágy keveréken, ultralágy – lágy és kész is vannak! A Ferrari, ha élre kerül, kénytelen másolni ezt a taktikát, mert a hiperlágyakkal nem lehet végigmenni, de ellógni sem annyira, hogy egy második csere beleférjen! Ha nem sikerül, akkor az egyetlen reményük, hogy addig nyújtják az ultralágyas etapot, hogy a hiperlágy már kibírja és egy óriási hajrával megpróbálnak az élre törni. 

A Mercedes biztosan nem fogja elkövetni a Ferrari monzai és ausztriai hibáját… (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Ne reméljük, hogy a Mercedes hagyja nyerni Bottast, ez az egyetlen dolog, ami ma biztosan nem fog megtörténni (kivéve, ha Hamilton esetleg kiesik a rajtnál pl.). Ha Mercedes győzelem lesz ma, az Hamilton lehet csak, Vettelnek pedig mérlegelni kell, hogy mennyire fontos, hogy túlélje T3-at és mennyire fontos, hogy azonnal megelőzze a 2 Ezüst Nyilat, mert ebből az is lehet, hogy összeütköznek Hamiltonnal, ami a britnek jönne jól…

A mai délután legvalószínűbb kimenetele egy sima Mercedes kettősgyőzelem és egy jópofa mémgyár :))). Pár óra és kiderül, szemeket a kijelzőre!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?