Vettelnek nyerie kell, Hamiltonnak ismét elegendő célbaérni szinte… (fotó: F1)

Nagyon szoros volt a tegnapi időmérő, nagyon bánhatja Vettel azt az első szabadedzésen kapott büntetését, mert nagyon kellene neki, hogy Hamilton mellől rajtoljon!

Milyen reménye maradt a semleges szurkolóknak? Nagyjából annyi, hogy valamilyen oknál fogva (műszaki hiba, összeakadás Kimivel a rajtnál vagy később, ezúttal tényleg kihagy a motor és megáll stb.) Hamilton szerencséje megfordul és ma pontot sem szerez, míg Vettel valahogy átverekedi magát Bottason és Kimi elengedi a győzelemért.

Hamiltonnak annyi a dolga, hogy elkerülje a kétes szituációkat, csak arra kell koncentrálnia, hogy Vettel előtt végezzen, akkor nagyjából mindegy mi történik, megvan a cím. A Ferrari használhatja Kimit arra, hogy fogja Hamiltont, míg a Mercedes használni fogja Bottast, hogy fogja Vettelt. Vettelnek nagyjából már mindegy, egy életem egy halálom módszerrel támadhat ma, semmit nem számít, hogy esetleg ütközik vagy kiesik, ha nem nyer, akkor úgyis Hamiltoné a cím. Abban is biztosak lehetünk, hogy ha kell, akkor a Mercedes csapatutasítással félreállítja Bottast, hogy Hamiltonnak meglegyen a cím még ma, a Ferrarinál ez vélhetően csak akkor jön majd be, ha Vettel esélyes a győzelemre/matematikailag még versenyben maradna!

Az időjárás jó eséllyel nem szól bele a mai döntőbe, száraz, de hideg idő várható.

Ami a stratégiát illeti, fogalmunk nincs, hogy mi fog történni, mivel a szabadedzéseket elmosta az eső, azt sem tudjuk, hogy melyik csapat milyen tempóra képes versenykörülmények között és ez ad egy jó adag fűszert a mai estére! Én személy szerint 2 kiállásos versenyre számítok, aztán meglátjuk mi lesz a valóság, nagyon sok vadiúj gumi maradt a csapatoknak a versenyre.

Szemeket a kijelzőre, lássuk avatunk-e 1 nap alatt 2 világbajnokot! (Marc Marquez reggel megnyerte az idei MotoGP szezont Japánban)

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?