Verstappen, Hamilton és Vettel tavaly már összepuszilkózótt Mexikóban…Jön a második felvonás? (fotó: Photo4 / XPB Images)

Ricciardo, Verstappen, Hamilton, Vettel. 4 nagy név, akik most ebben a sorrendben egymás mögül fognak rajtolni, mily szerencsések vagyunk!

Több szempontból is érdekes rajt lesz: tavaly Verstappen Hamilton és Vettel összetalálkozott az első kanyarokban, Hamilton és Vettel pedig a mezőny végén találta magát és ez a három megint együtt lesz…Másfelől a Red Bull közel fél másodpercet veszít az első szektorban, aminek köszönhetően a rajtnál Hamilton és Vettel is elmehet a 2 Red Bullnak, ha azok egymással lesznek elfoglalva, márpedig Verstappent ismerve, erre bőven van esély…

A Red Bulloknak akkor is marad esély, ha a rajtnál esetleg Hamilton és Vettel is megelőzi őket, a nyers tempó előny náluk van, ügyes taktikával simán visszakerülhetnek az élre. Ha már a taktikánál tartunk először nézzünk egy gyors időjárásjelentést:

Mexico City időjárás (forrás: BBC.com)

Eszerint száraz futamra van kilátás, így folytathajuk a kérdéssel, vajon hány kiállás lesz? A pálya sajátossága, hogy több, mint 2000 méterrel a tengerszint felett fekszik, így a levegő sokkal ritkásabb, mint amihez a Forma 1 szokva van. Ezt megsínylik a pilóták, a motorok, a kerekek és a kasztnik is! Ennek megfelelően nagyon nem mindegy, hogy ki hány cserére kényszerül, ugyanakkor a friss gumi nagy tempóelőnyt is hozhat, én személy szerint 2-3 kiállásra számítok és a hiperlágyat szinte biztosan nem teszik fel a rajt után a csapatok. Ultralágy – Szuperlágy – Szuperlágy (2 kiállás esetén), Ultralágy – Ultralágy – Szuperlágy – Ultra/Szuperlágy (3 kiállás esetén). A Pirelli előrejelzése szerint a 2 kiállásos taktika a leggyorsabb, a második leggyorsabb opció az 1 kiállás, de szerény véleményem szerint az élmezőnyből nem fogja megpróbálni senki. 

Ma minden valószínűség szerint bajnokot avatunk, ha Hamilton túléli a rajtot, Vettel, Verstappen és Ricciardo egyértelműen felszabadultan mehet a győzelemért, Vettelnek kellene talán a leginkább, hogy ne egy mentális roncsként fejezze be az idényt…

Szemeket a kijelzőre, matematikailag véget érhet a VB, ha Hamilton kellően óvatos!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?