Az egyik sötét ló az idén? Az MCL34 nagyon izgalmas újdonságokkal szolgál (fotó: McLaren)

A McLaren is azon nagymúltú csapatok közé tartozik, aminek van mit törlesztenie a rajongói felé, hosszú ideje nem nyertek már ők sem bajnokságot. Idei autójuk az MCL34 első ránézésre is igazán izgalmas, nagyon sok érdekes változás figyelhető meg, essünk is neki:

McLaren MCL33 (fotó: McLaren)
McLaren MCL34 (fotó: McLaren)
McLaren MCL34 változások, oldalról (fotó: McLaren)

Izgalmas változások egész sora látható már oldalról is, akkor is, ha a kötelező első és hátsó szárnyak, valamint a bargeboard változását levesszük: először is, az autó rake-je szignifikánsabban alacsony, mint elődjének, ennyire alacsonnyal az élmezőnyből csak a Mercedes autózik. Az oldalsó terelőelem a légbeömlő előtt változott, nagyobb és kifinomultabbnak tűnik, a cápauszony nagyon minimális a motorborító elemen, az 55-ös felirat környékén megtörik picit az ív. A hátsó szárny megkapta a Ferrari által favorizált dupla karos megoldást, amit a Mercedes is átvett egyelőre.

Nézzük meg szemből:

McLaren MCL33 (fotó: McLaren)
McLaren MCL34 (fotó: McLaren)
McLaren MCL34 változások szemből

Itt is essünk túl a kötelezőkön: új első és hátsó szárny, látszik az egyszerűsödés, a Bargeboard és a terelőelemek az autó alján a kocsi közepén változtak. Ami már érdekesebb, hogy az orr keskenyebb lett, nagyon hasonlít a Mercedes elmúlt években használt orrkiképzéséhez, de az orron a luk jellegzetesen Red Bullos vonás. Az oldalsó légbeömlő átvette az SF70H által kitaposott utat, leginkább a tavalyi Red Bull megoldására hasonlít. Nem volt már hely értelmesen bekarikázni az első lengőkarok elrendezése is változott.

Érdekes hibrid lett az MCL34, megtalálhatóak rajta a 3 nagy csapat elmúlt években jellegzetessé vált megoldásai, ha ezt ügyesen sikerült keverni és a Renault tényleg akkorát lép előre az erőforrással, amennyit ígérnek, akkor ütőképes autó lehet az idei McLaren és pl. Sainz nem eltemetni magát igazolt Wokingba!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?