Vettel kiválóan kezdett, de ez mennyire valós? (fotó: F1.com)

Röviden? Semmit! :) Hosszabban? Még annál is kevesebbet…Viccet félretéve és kicsit komolyabbra fordítva a szót: a mai napon kaptunk egy kis kóstolót a 2019-es autókból és a lehetséges erőviszonyokból!

Szögezzük le előre: fogalmunk nincs arról, hogy melyik csapat milyen motormóddal és mekkora mennyiségű üzemanyaggal dolgozott a mai napon, így minden, ami alant áll majd, erősen megfordulhat bármelyik napon!

Akik már mindenképp örülhetnek: McLaren, Red Bull, Alfa. A McLaren furcsa nagyokból összeolvasztott autója egyelőre elég jól muzsikál, csak egyszer állt meg és egészen jól mozgott a nap folyamán. A Red Bull mindenképp örülhet, hiszen a rajongók nagy félelme, miszerint többet állnak majd a garázsban, mint amennyit mennek, egyelőre nem lett igaz, bár 1 óra 40 percet kellett várni, mire belendültek, viszont a tempó jónak tűnik, az egyensúly még megbicsaklott párszor, főleg nehéz autóval, de odébb van még a szezonnyitó! Az Alfa Romeo jól kezdett, kiválóan alakul a visszatérés, Kimi kiegyensúlyozott tempót ment és leszámítva azt az 1 sóderágyba rongyolást délelőtt, valamint az utolsó percben való leállást, hibátlan napon vannak túl.

Akiktől többet vártunk: Renault. A gyári alakulat Ricciardoval nem mutatott túl jó képet, az autó tapadást tekintve nem jár ott, ahol lennie kellene, Ricciardo többször megnyalta a sóderágyat a balelsővel az utolsó szektorban, könnyebb és nehezebb autóval is egyszerűen tolta az orrát a gép.

Akiket kár leírni/félteni: Mercedes. A címvédő nem mutatott ma sokat önmagához képest, általában 2-vel keményebb keveréken is az élmezőnyben vannak már ilyenkor is, de Hamilton és Bottas szinte sétakocsikázott, kizárt dolog, hogy ennyire rossz formában lennének. A W10 ugyan erősen alulkormányzottnak tűnt néhol és az egyensúly is megbicsaklott párszor a nyújtott kanyarokban, de ezek lehetnek egyszerű gyermekbetegségek, amiket akár már holnap orvosolni tudnak a ma gyűjtött adatok alapján!

Akik már most lemaradtak: Toro Rosso, Williams. Racing Point. A Williams nem is vesz részt az első 2 napon és reméljük, hogy csak ennyi a gond feléjük, míg a Toro Rosso látszólag már most nagy lemaradásban van, nem találták a tempót, a legjobb körük jó eséllyel egy nagyon is valós időmérős szimuláció volt…A Racing Point is csalódást keltő első napon van túl: nagyon kevés kört mentek és ott sem volt túl meggyőző a tempó, bár a Toro Rosso előtt jártak legalább…

Akiket lehetlen megítélni: Haas, Ferrari. A legendás olasz bridág évek óta remekül megy a teszteken, újabban a szezont is jól kezdik, de aztán hibát hibára halmoz a csapat is és Vettel is végül a szezon folyamán…Ha az elmúlt éveket levennénk, akkor nagyon bíztató első napnak is nevezhetnénk a mait: leggyorsabb kör és legtöbb megtett kör is mellettük van, leszámítva azt a kis megpördülést Vetteltől hibátlan napon vannak túl, de nem lehet a múltat kitörölni csak úgy, a Tifosi számára az év végén kell elől lenni, nem most így ez nem sok mindenre jó, szépségtapaszon kívül! A Haas pedig felemás napon van túl: nem volt annyira meggyőző az autó mozgása, főleg könnyebb tankkal, viszont a tempó jónak tűnt, így nehéz megmondani merre járnak!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?