Legutóbbi 4 futamon Verstappen megelőzte a Ferrarikat és már Bottas nyakán van a bajnoki pontállásban! (Fotó: Red Bull)

Miután az elmúlt 4 futamon 81 pontot gyűjtött, a Mercedes Verstappent már bajnoki kihívónak nevezte ki. Szerintünk ez az állítás túlságosan is merész és 3 érvet is fel tudunk nektek sorolni, miért nincs igazán félnivalója a címvédőnek?! Abban viszont biztosak vagyunk, hogy a holland képes lesz megőrizni a bajnoki 3. helyét sőt, még Bottast is simán elkaphatja! Erről legutóbbi Kibeszélőnkben hosszabban is beszéltünk az Albon-Gasly cserével egyetemben!

De lássuk végre a Ferrari fellebbezésénél erősebb érveinket:

1. A Honda

Elsőre nagyon csúnyán hangzik, hogy az idei évre versenyképessé vált japán motorgyártó lenne az egyik Verstappent hátráltató tényező, viszont legalább két versenyét is tönkretehetik még az idei szezonban!

Ez a lista az ami elszomoríthatja a Red Bull rajongókat!
(Fotó: FIA)

Bizony, bizony Verstappen, és mostantól Albon is a büntetés kapujában van, mivel minden alkatrészből elérte a maximálisan felhasználhatót. Ez automatikusan az utolsó rajtsort jelenti motorcsere esetében mindkettőjüknek! Az első ilyen büntetés akár már Spa-ban is eljöhet, ha a Honda beveti a legújabb fejlesztéseit! Mivel még 9 futam van hátra a szezonból ezért az az érzésünk, hogy 1 friss motorral nem tudnák teljesíteni az évet, így legalább két futamukat kompromittálná a motorcserével járó büntetés.

Gyönyörű mérnöki csodák, de sajnos nem üzemelhetnek örökké…
(Fotó: motorsport.com)

2. Bottas

A finn nyilatkozta, hogy a szünet után megint az év elején látott formáját fogja hozni, amely teljesítmény Verstappent a dobogóról is leszorítaná Spa-ban és Monzában, így csak távolodna Hamiltontól! Tudjuk, hogy tavaly is ezt ígérte mégsem tudott előrelépni, de idénre adjuk meg neki az esélyt, mivel most a szerződéshosszabbítása forog kockán!

Azonban azzal is tisztába kell lennünk, hogy a legkisebb veszély esetén is, értsd Verstappen 50 ponton belülre ér Hamiltonhoz képest, a Mercedes azonnal lefokozná mozgó hátvédnek, mikor az egyetlen feladata a holland feltartása, pontok rablás lenne, akár a futamai árán is! Ilyen ellenszélben még kevesebb esélye lenne azon a 7 futamon behozni a ponthátrányát a Red Bull pilótának.

Ha a bajnoki címre nem is esélyes, Verstappen esélyeit még lerombolhatja Bottas!
(Fotó: The Guardian)

3. Hamilton

Végezetül pedig ne feledjük, hogy abban a 44-es autóban is egy sokat bizonyított pilóta ül, akiről már tudjuk, hogy akár a győzelmet is feladja, ha a bajnoki összetett az ő javára alakul!

2017 Maláj Nagydíj: Mivel Hamilton így is 6 pontot tudott hozni Vettelen nyugodt szívvel elengedte Verstappent! (Fotó: AMuS)

69 pontos előnye van. Abban az esetben, ha Verstappen minden futamot megnyerne, amíg Hamilton minden futamon másodikként jön be, akkor is a brit lesz a bajnok 6 ponttal! Látható, hogy nincs is értelme ezek alapján kockáztatnia. Harciasságára egyedül a győzni akarása uszíthatná, de a hátralévő 9 futamból legalább 3 helyszínen biztos, hogy a Mercedes lesz a leggyorsabb autó, így nem is nagyon kellene veszélyes manőverekbe kezdenie. Azokról a pályákról, ahol az üldözők tűnnek esélyesebbnek itt írtunk!

Nem kívánjuk senkinek, de legalább 2 ilyen eset kellene egy nyílt bajnoki küzdelemhez!

Összefoglalva: Nem szeretnénk ünneprontók lenni, de pár izgalmasabb futamnál több szerintünk nem maradt a 2019-es világbajnoki szezonból…

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?