A 2018-as GP3 bajnoki címe után fényes kilátásai voltak

Ma délután egy tragikus balesetben életét vesztette az Arden csapat 22 éves francia pilótája Anthoine Hubert. Az ütközés a verseny 2. körében történt, a Radillion bukóterében, amikor a keresztben álló Hubert autóját telibe találta a mögötte vakon érkező Juan Manuel Correa. Az ütközés következtében a rózsaszínű autó az üzemanyagtanknál szétszakadt, Hubert válla kilógott a roncsból.

A versenyt azonnal megállították, később törölték. Közel 30 mentős sietett a segítségére, de kórházba szállítása után életét vesztette.

Hubert, mint minden más versenyző fiatalon kezdett gokartozni, először a francia bajnokságban, később nemzetközi sorozatokban. Egészen sokáig, 17 éves koráig megmaradt a gokartnál, majd első próbálkozásra megnyerte a 2013-as francia F4-es bajnokságot. Később a Tech 1 csapatával versenyzett a Formula Renault Európa Kupában, de kiugró eredményt nem tudott elérni.

GP3-ban konstans teljesítménye segítette a bajnoki címhez!

F3-ra váltás után sem sikerült a bajnokság első 3 helyén végezni, az év alatt mindösszesen 3 dobogós helyezést tudott összegyűjteni. A GP3-as bajnokságban azonban magára talált és egy összetett 4. hely után a 2018-as szezonban megnyerte a bajnokságot Nikita Mazepin előtt.

Ezek után egyértelmű volt a fellépése az F2-be, ahol az Arden csapatnál kapott helyet, Calderon, a női versenyző mellett. 2 versenyt nyert a szezon első felében: a monacoi és paul ricardi sprintfutamot. Összesen 77 ponttal állt a bajnokság 8. helyén a tragikus belga hétvége előtt.

Anthoine Hubert (1996-2019) Nyugodjon Békében! Egy nagy tehetséggel lett szegényebb a motorsport világa!