Az autó, amelyet a lehető legtöbbször szeretnénk elől látni!

Több hónapos szünet után a hétvégén újraindul a WTCR 2019-es szezonja! 4 versenyhétvége, azaz 12 futam áll a pilóták rendelkezésére, hogy eldöntsék, ki lesz az idei év világkupa győztese!?

Erre természetesen a bajnokságot vezető Esteban Guerrierrinek van a legnagyobb esélye, de reményeink szerint a tőle 24 pontos lemaradásban lévő Michelisz Norbi le fogja dolgozni a hátrányát!

A bajnokság jelenlegi állása. Sárgával jelölve a bajnoki címekre esélyes pilótákat.

A fenti táblázaton jól látszik, hogy a bajnokság első három helyezettjének van tényleges esélye a címre, de mi ezt inkább úgy tudnánk megfogalmazni, hogy a 3 legjobb márka legerősebb pilótáinak… Ugyanis láttuk már, hogy az elmúlt versenyeken a márka többi pilótáinak el kellett engednie a legjobban álló társukat, hogy maximalizálják a megszerzett pontokat. Nem kell ezen hőzöngeni, Norbi is nyert több pozíciót ezzel, nem csak a többiek, sajnos ezt így játsszák…

Mindenesetre 4 versenyhétvége van hátra:

  • Ningbo: Egy eléggé lassú, kanyargó épített pálya
  • Suzuka: Nem nagyon kell részleteznünk
  • Makaó: Egy végtelen hosszú egyenes és egy előzésre alkalmatlan városi rész egyvelege
  • Sepang: Az F1-es naptából kikerülő GP pálya, szerintünk ezt is mindneki jól ismeri

Sepangban már visszatérő vendég a TCR legmagasabb kategóriája,
mondjuk nem december közepén….

Ebből a 4 versenyből a BOP miatt legalább 1-en nem lesz valós esélye Norbinak pontokat hozni, mert jól meg fogják pakolni az I30-at ballaszttal. A Honda is biztosan taktikázni fog, Ningbot valószínűleg beáldozzák, hogy a hazai pályájukon könnyű autót kapjanak a versenyzők.

Mindenesetre ilyen messze a lezárástól még semmi nem dőlt el, Norbinak a saját kezében van a sorsa, reméljük nem a sors, vagy a technika fogja megfosztani őt attól a címtől, amit 2017-ben megnyerhetett volna…

2 éve Pole és főfutam győzelem volt a kínai pálya termése!
0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?