Huff jövőre kereshet új konstrukciót maga alá. (Fotó: Xavi Bonilla)

Elég durva a cím, de sajnos igaz! A Volkswagen Motorsport bejelentette, hogy a márka 2019 decembere után csakis kizárólag villanymeghajtású versenyautókat fog gyártani. Ez azt jelenti, hogy az eddig is csekély gyári támogatás teljesen megszűnik, valamint azt, hogy az eddig eladott Golf TCR-k lassacskán ki fognak kopni a mezőnyből.

A döntés háttere egyértelmű: ki kell zöldíteni a márkát a dízelbotrány okozta megbélyegzésből! Legnagyobb sajnálatunkra a 2020-ban megjelenő új Golfból már készült a TCR változat, amivel a Hyundai és Honda mellé akartak volna felzárkózni. A projektet, bármilyen állapotban is volt, lelőtték.

A 8-as Golf már csak villanymotorral fog versenypályára hajtani. (Fotó: autonavigator.hu)

A Volkswagen Csoport másik 2 márkája eltérő utat választott: Az Audi ugyancsak bejelentette, hogy nem fog új TCR modellt készíteni az RS3-ból, de a gyártását nem állítják le. Ez azt jelenti, hogy a még versenyképesebbnek mondható autóknak megoldott a pótalkatrész, valamint a csereautó ellátás. A fehér holló a Cupra, amely amellett, hogy elkészítette a Leon elektromos változatát, folytatni fogja a TCR programot is, így a konszern egyetlen képviselője marad hosszútávon a sorozatban. Ez azért is örömhír, mert a legelső TCR autó az akkor még Seat jellel ellátott Leon volt.

A Cupra az elektromos mellett megtartja a benzines Leont is! (Fotó: autocar.com)