A Le Mans 24 órás viadalon és a WEC-ben LMP1-et váltó Hypercar kategória eddig egészen illusztris nevezési listával bír: Aston Martin, Toyota, Glickenhaus (róluk külön cikkben beszélünk majd) a Peugeot nemrég jelentette be a visszatérést, szóval máris izgalmasabbnak hangzik a királykategória, mint a korábbi években!

A Lamborghini pár napja felkavarta egy picit az állóvizet…

Az egyik ilyen gyártó, ami igen rég járt Le Mansban az a Lamborghini. Ștefano Domenicalli többször is tett utalást arra, hogy az olasz legenda visszatérhet Le Mans-ba, de hogy őszinték legyünk, nem láttuk, melyik autójuk lenne alkalmas arra, hogy Hypercar lehessen.

Egy jó alap már van…

A Veneno lehetne a legjobb alap és a most megjelent Vision GT is erősen erre hajaz a külsejét tekintve! A Sianban is megtalálható 6.5 literes V12-t kapta a Vision GT egy 48 voltos elektromotorral kiegészítve, 819 lóerős összteljesítményével abszolút lenne keresnivalója a 24 órás viadalon.

Talán épp a Vision GT az első lépés a visszatérés felé? (Fotó: Lamborghini)

Sajnos nem érkezett bejelentés a visszatérésre a Vision GT mellé, de azt reméljük, hogy ez már csak idő kérdése! Jót tenne a márkának is, kell egy kis hype…😉

A Hypercar kategóriáról itt írtunk korábban!