2019 hivatalosan is véget ért a MotoGP-ben, miután a 2 napos valenciai teszt után Jerezbe látogatott szintén 2 napra a mezőny, a 2020-as előszezoni tesztelés keretein belül. Mivel a keddi napon dél körül megérkezett az eső, így a javarészt a hétfőn futott idők döntöttek a leggyorsabb körökről.

Vinales ott folytatta Jerezben, ahol Valenciában elkezdte! (fotó: MotoGP)

A Yamaha folytatta az új motor és az új kasztni tesztelését és ígéretes az eredmény: Vinales majdnem 7 tizeddel verte a második helyen érkező Marc Marquezt. Rossi is kezdi jólérezni magát a motoron, de messze van egyelőre csapattársa tempójától. Azt elismerte mindkét pilóta, hogy motorerőben van még hová fejlődniük a télen. Fabio Quartararo is tesztelte az új motort, összesítésben a 4. helyen végzett, csapattársa Franco Morbidelli pedig a 7-en. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Honda tempója több okból kifolyólag is árnyalódik, de erről később.

A Ducati egyelőre nem találja a megoldást a problémáira…(fotó: MotoGP)

Az olaszok keresik a megoldást a kanyarbeli gondjaikra, ami főként kasztnira vezethető vissza. Visszatért Petrucci is, egyelőre visszafogottan nyilatkoztak mindketten, jó irányba haladnak, de a tél kemény lesz a vörösöknek is, Dovi csak a 6. helyet érte el, Petrucci a 12. helyen fejezte be a 2019-es évet, ami nem túl acélos…

A Suzuki viszont nagyon jó úton jár! (fotó: MotoGP)

Sokkal jobb a helyzet viszont a Suzuki háza táján, miután Mir és Rins is a top5-ben végzett Jerezben. Az új gép nagyon ígéretes, elismerően nyilatkoztak róla a pilóták, lehet odaérnek a tűz közelébe jövőre?

A Honda nagy munkában van! (fotó: MotoGP)

A címvédő alakulat is gőzerővel készül 2020-ra, Marquez 3 prototípust is tesztelt, ám egy baleset miatt kiment a válla. Műtéten esett át azóta, hasonlón, mint 1 évvel korábban, csak ezúttal a másik vállát kellett rendbehozni. Az is figyelemfelkeltő kell legyen, hogy Marquez a 3. körében futotta a leggyorsabb körét. Testvére Alex az esőben is sokat tesztelt, minden kilométer számít ilyenkor, a 2019-es gépet használta és a 17. helyen végzett összesítésben.

A KTM továbbra is nagyon jónak tűnik! (fotó: MotoGP)

A KTM-nél széles a mosoly, a 9. hely összesítésben több mint bíztató. Pici üröm az örömben, hogy csak Espargaro tudta tesztelni az új fejlesztést, a többi KTM pilóta a korábbi motorral körözött a 2 nap alatt és Dani Pedrosa is csak 1 napot tudott tesztelni az osztrákoknak, miután betegség miatt kihagyta az első napot.

Az Aprilia még egyetlen 2020-as gépet sem hozott el, nekik a maláj 2 nap lesz az első alkalom az új fejlesztések tesztelésére.

MotoGP előszezoni tesztelés, Jerez, összesített eredmény:

Az utolsó eredménytábla 2019-ben (forrás: MotoGP)