A Mikulás korai ajándékcsomagot rakott a Forma 1 csizmájába, pár kisebb szabálymódosítással!

Újra divat lesz a kockás zászló!

Kezdjük egy már-már retro dologgal: ismét fizikai kockás zászlóval fogják leinteni a futamokat, miután a digitális rendszerrel voltak gondok… Ez a módosítás már jövőre érvénybe lép!

Nincs többé takargatás a paravánfallal!

A téli tesztek jelentik minden szezon előtt az első izgalomforrást, ám a csapatok nagyon keményen igyekeznek takargatni legújabb kreálmányait. Na, ennek vetnek véget egy új szabállyal, már a jövő évi tesztelések alatt is tilos lesz ezt csinálni! Így próbálják meg a közönség számára vonzóbbá tenni az ilyen eseményeket, de ezzel az ipari kémkedés is nevetségesen egyszerűvé válik, pont annyira, mint egy átlag nagydíj hétvégén.

Még a Williams is igyekszik takarni az autóját…

Egy kisebb szabálymódosítás a felniket illeti, 2021-től csak BBS felnik lesznek a mezőnyben. Ezzel akarják megelőzni a Mercedes 2018-as felnibotrányához hasonló eseteket. A 22 futamos jövő évi naptár okán +1 MGU-K lesz felhasználható minden egyes pilóta számára és egy véletlenszerűen mintavételező második szenzort is kapnak az erőforrások, hogy a trükközéssel vádolt Ferrari állítólagos megoldása biztosan ne létezhessen.

Olvass tovább az F1 eSport szériáról vagy hallgasd meg a legutóbbi Kibeszélőnket!