December eleje van, már a Mikulás is megérkezett, a motorsport rajongóknak pedig ez lesz az első hétvégéjük, hogy nincs F1. Felmerül a kérdés, hogy akkor hogyan lehet átvészelni a telet épp ésszel? Nem lesz könnyű, de mutatjuk az érdekesebb eseményeket:

WTCR

1 hét múlva jön a szezonzáró Sepangból, ez gondoljuk senkinek nem újdonság. A nagyon késői szezonzárás eredménye az, hogy még december közepén izgulhatunk Norbiért. A 9 pontos előny nem életbiztosítás, de jobb a semminél!

A második helyek nem lesznek elegek Norbinak 1 hét múlva

WEC

A Hosszútávú Világbajnokságban a szokásos 1 hónapos kihagyásokkal, de végig versenyezni fognak! Az F1-es szezon indulásáig 2 versenyt futnak. Ezek közül az egyik a WTCR-el egy időpontra esik: december 14-én lesz a bahreini 6 órás futam. Mivel Norbi révén a túraautóban eléggé érdekeltek vagyunk, azért ezt valószínűleg kihagyjuk.

Másik futamuk február 1-én lesz. Eredetileg Interlagosban rendezték volna, de a rendező visszamondta. Vészmegoldásként a COTA-t választották, így Sebring előtt lesz egy másik futam az Egyesült Államokban. Kérdés, hogy a visszabutított Toyota tudja-e tartani a lépést a riválisaival?

Itt még tudta tartani a #7-es Toyota a Rebelliont

Formula E

Tudjuk, hogy mondtunk pár csúnya dolgot a sorozatról, de télen az ő zümmögésüket fogjuk leggyakrabban hallani! Az elmaradt decemberi futamot sajnáljuk, mivel így csak a januári chilei forduló lesz a következő állomásuk. Még két további versenyt fognak rendezni a március közepi F1-es szezonnyitóig, ami szerintünk kihagyott lehetőség,…

A téli holtszezont sokkalta jobban megnyomhatta volna a Formula E

Összefoglalva:

  • Dec 14: WEC Bahrein, WTCR Sepang
  • Jan 18: FE Chile
  • Feb 1: WEC COTA
  • Feb 15: FE Mexico
  • Feb 29: FE Marokko
  • Márc 14: F1 Melbourne