2020. Szeptember 1: kezdetét veszi egy új korszak a hosszútávú sportkocsiversenyzés világában. Ekkor fognak először rajthoz állni az új kategória, a Le Mans Hypercar tagjai. Az első szezonra az Aston Martin és a Toyota nevezése biztos, utóbbiról érkeztek hírek.

Az első Hypercar háború: Aston Martin kontra Toyota

A GR Super Sport koncepción alapuló gép fejlesztése nagy erőkkel zajlik, és az erőltetett menetnek igen prózai oka van: szűk a határidő! Annyira, hogy az első pályára gurulás csak jövő Júliusban várható a technikai igazgató, Pascal Vasselon szerint. Vasselon a szabályok késői tisztázását is okolta a kockázatos fejlesztésről adott nyilatkozatában.

Toyota Le Mans Hypercar – első tesztek

Az autó fejlesztése halad, hamarosan megkezdődhet a gyártás. A szezonnyitó futam mozgatásával kb. egy hetet nyertek a gyártók, de így is meleg lesz az a pite, mivel a homologizációra is kell időt hagyniuk!

Ha további cikkeket olvasnál Hypercar témában, olvasd el a legutóbbi cikkünket! Ha MotoGP-ben vagy érdekelt, lesd meg a jerezi tesztről írt összefoglalót, ha pedig F1-re vágysz, hallgasd meg a legutóbbi Kibeszélőnket!