Nagyjából 4 hónapja van a Vietnámi Nagydíj építőinek, hogy befejezzék a pályát a tavaszi futamig. Legrosszabb esetben úgy járhatnak, ahogyan a koreiai szervezők 2010-ben. Az akkor bemutatkozó helyszínen a pénteki szabadedzés alatt kellett a hadseregnek befejezni a pályát. A kivezényelt katonák egész nap a székeket csavarozták a lelátóra.

Saját bevallásuk szerint a vietnámiak a tervek szerint haladnak. Igaz, hogy a terveken éppen a héten változtattak, de akkor az új tervek szerint haladnak menetrendszerűen… A változtatásra lehet, hogy azért volt szükség, mert a hanio külvárosában épülő pálya utolsó szektora lényegében a suzukai pálya első szektora volt:

Légyszi mondjátok azt, hogy nem csak mi látjuk a hasonlóságot!

A fenti nyomvonal már nem a hivatalos, mivel a T21 után még egy kanyar bekerült a pályába. Ha annak a kapitalista Szingapúrnak 23 kanyarból állhat a pályája akkor a dicső szocialista Vietnámnak is!

Redditre rakott fel a héten az egyik fórumozó pár videót az épülő pályáról. Saját bevallása szerint alig úszta meg a letartóztatást, mivel észrevették a drónját, de végül a gép és ő is megúszta az esetet. Az elkészült videók nem a legjobb minőségűek, de szépen látszik már a nyomvonal, valamint az építkezés előrehaladása:

Még pár kiemelt kép az építkezésről, rajta az elmaradhatatlan stadion és a körforgalom!

Hajtson be a körforgalomba! Hajtson ki a 3. kijáraton!
Azért van ahol még az alapot ássák…

A Vietnámi Nagydíjat április 5-én a szezon 3. futamaként fogják megtartani. Őszintén: Nincsenek nagy elvárásaink a helyszínnel szemben..