Mélységesen szégyelljük magunka a clickbaites címért, ha ez vigasztalja az olvasót, akkor éppen egy felmérésben vesz részt, aminek az eredményét januárban videó formájában szeretnénk publikálni!

No de a tárgyra térve: Ahhoz, hogy az FIA világbajnokságként ismerjen el egy sorozatot sok feltételnek kell megfelelnie. A WTCR ezek közül a legtöbbnek eleget is tesz, kivéve egy nagyon fontos elemet. A TCR szabályrendszer ugyanis tiltja, hogy hivatalos gyári csapatok versenyezhessenek a bajnokságokban. Az FIA szabályrendszere viszont külön kiemeli, hogy a világbajnoki titulushoz legalább 2 teljesen gyári csapatnak kell versenyeznie a sorozatban.

Ezen szabály a WEC-re is veszélyt jelentett, mikor a Porsche 2017-ben kiszállt. Szerencséjükre a GTE kategóriában lévő gyártók (Posche, Aston, Ferrari, Corvette) elégségesek voltak ahhoz, hogy megmaradjon számukra a világbajnoki státusz.

De vissza a WTCR-hez! A mozaikszó magyarul Túraautó Világkupát jelent, ellenben a WTCC Túraautó Világbajnokságával szemben. Így a sorozat győztese nem világbajnok, hanem világkupa győztes lesz! Reméljük idén ezt a személy Michelisz Norbertnek fogják hívni!