Kevesebb, mint 2 órája csak, hogy leintették a WTCR idei utolsó előtti időmérőjét. Ahogyan azt már a legtöbben tudjátok Norbi, Tarquini hathatós segítségével, behúzta a pole-t méghozzá meggyőző előnnyel. Azért, hogy még nagyobb legyen az örömünk, az összes bajnoki ellenfele a legjobb 10-en kívül indul:

Nézzük azokat a tényeket, amik az első időmérő után leszűrhetők:

  • Norbi egy körön önmagától is a leggyorsabb pilóta
  • Tarquini közel 2 tizedet tud még rajta húzni az utolsó egyenesekben
  • Messze az övék a legjobban működő páros a mezőnyben

A Lynk & Co armada és a Honda duó is megpróbálkozott a szélárnyékozással, borzasztóan esetlenül mozogtak, semmi előny nem hoztak a köridőn. A kínaiaknál Mulleren kívül mindenkit beáldoztak, még a bajnoki címre is esélyes Björköt. Ebből is látszik, hogy csak Mullerre alapoznak. Lényegi taktikájuk az volt, hogy a sor végére beálló Mullert a célegyenes ráfordítóban mindenki elengedi, de csak az elengedési manőver miatt több tizedet buktak. Reméljük a 2. időmérőn is megmarad ez az “összhang”.

A Honda ugye csak 1 párossal tud igazán harcolni a dobogókért, mert a “gyári” istállónak számító KCMG 1 teljes szezon után sem találta meg a megfelelő beállításokat. Kivéve Portugáliában és Suzukában, ami miatt már vesszük is fel az alumínium csákót, de hagyjuk most az összeesküvés elméleteket. Ők sem tudtak normálisan szélárnyékozni.

A Hondának megvolt a tempója, csak éppen a rossz autóval

Meglepő, de a Hyundai legnagyobb ellenfele a 120 kilóval, vagy 1,2 Böde Danival könnyebb Cupra, akik 2-4-ben végeztek az első időmérőn, teljesen önerőből.

Folytatás 12:30-tól, mindenki szurkoljon!