Nemrégiben volt, hogy Hamilton és Rossi járgányt cserélt és így Hamilton motorozott a Yamahán, Rossi pedig a Mercedesszel repeszthetett. Az csak nemrég derült ki, hogy Rossi teljes napot kért, a sima sajtós nap 20 körrel nem hozta lázba a MotoGP ászát. Ha már ez így megtörtént Rossi nyilatkozott egyet a Forma 1-es váltásáról, ami végül meghiúsult…

Rossi és Schumacher (fotó: Ferrari Media)

Valentino Rossit talán nem kell bemutatni: az olasz motoros zseni a MotoGP kategóriában és összességében is az egyik legnagyobb alakja sportágának. Mi lehet kihívás, motiváció egy zseni számára?

Valentino Rossi az F2004-el tesztel (fotó: LAT Images)

Például, világbajnokságot nyerni 2 keréken és 4 keréken is, egészen konkrétan a Forma 1-ben! Ez utoljára John Surteesnek sikerült, napjainkban pedig a Doktor lehetett volna a következő, ha nem jön közbe egy apróság… Rossi legalább 7-szer tesztelt a Ferrarival 2006-ban és még Schumacher is megdöbbent az olasz tempóján. Ekkor Rossi át is akart ülni a Ferrariba, leült a vezetőséggel meghallgatni a tervet, hogyan történne ez, de miután meglátta, hogy először gyengébb autót kellene vezessen, és csak tesztpilóta lehetne, visszautasította az ajánlatot…

Egy apró részleten múlt a csoda…(fotó: AFP/Jose Jordan )

Saját bevallása szerint sosem bánta meg ezen döntését és örül, hogy jelenleg Ő az egyetlen a bolygón, aki a világverő Ferrarit és a félelmetesen domináns Mercedes F1-es autót is vezethette!

A MotoGP jelenleg pihen, a Jerezben tartott tesztelésről itt tudsz olvasni, ha pedig F1-re vágysz, akkor hallgasd meg a Szilveszteri Kibeszelőnket!