A 2019-es évben a harmadik legolvasottabb cikkünk volt Szujó Zoltán kirúgása az M4 Sporttól. A volt kommentátor eddig a köztévé közelébe sem ment, még akkor sem, mikor több hazai motorsportos eseményen részt vett. Legutóbb a Rally Hungaryn (Nyíregyháza Rally) láthattuk, amelyen egy komolyabb bejelentés is történt. Itt hozták ugyanis nyílvánosságra, hogy hazánk szándéknyilatkozatot írt alá, egy Debrecen-Nyíregyháza közelében épülő MotoGP pálya megépítésére. Ezen az eseményen Szujó is jelen volt.

A malajziai WTCR szezonzáró utáni Kibeszélőnkben mi is megpendítettük, hogy Norbi győzelme miatt remélhetőleg elindul a hazai motorsport kormányzati szintű támogatása. Láss csodát ez megtörtént! Az ITM alá rendelve elhatározták, hogy megalkotják a hazai Motorsport-fejlesztési-stratégiát, amiben Szujót is bevonták. Ezek után pedig kezd kiegyenesedni a történet.

Fogadok, hogy te nem kapcsolod be a biztonsági övet!

A volt kommentátor munkája az M4 Sportnál kezdődött, ahol először is bocsánatot kért mindenkitől. Ez teljesen megszokott. Arra viszont felemeltük a szemöldökünket, mikor azt mondta, hogy az M4 Sportnál mindig is komoly szakmai munka folyt. Háááát ha jól emlékszünk tavaly tavasszal még pont az F1-es közvetítés leépítése, a szakmai emberek elküldése és a technikai személyzet hiánya volt a gond. Ezért sem lepődött meg senki, mikor a monzai időmérőn Gáborék telefonról közvetítettek, amit odaraktak a mikrofon elé… Így ezt a nyilatkozatot nem nagyon tudjuk hova tenni. A megemlített Michelisz és Kiss Norbi ugyanis nem is az M4 Sport dolgozói, az legtöbb munkát végzőket igazából nem is látjuk a képernyőn.

Maga a bocsánatkérés nem meglepő. Nem lehet úgy dolgozni, hogy a közvetlen kollégáidtól egy kiadós veszekedéssel váltál el legutóbb. A szakmai munkás megnyilvánulás viszont legalább megmosolyogtató.

Valamiért erre emlékeztet minket ez a helyzet.