A 2019-es Daytonai 24 órás után két dologról beszéltek: A felhőszakadásról és Fernando Alonso fenomenális etapjairól. A spanyol idén, főleg a Dakar miatt, nem kért a floridai viadalból, így a #10-es WTR legénysége igencsak átalakult. A tavaly legjobb egykörös tempót mutató Jordan Taylort az IndyCar veteránja Scott Dixon, a spanyolt pedig a Ganassitól igazolt Ryan Brisco helyettesítette. Sokak szerint ezzel a felállással jelentősen meggyengült az egység. A valóság viszont az, hogy amíg 2019-ben 13 másodperccel nyertek, addig idén közel 1 perces előnnyel értek célba a 24. óra végén.

Bár azt mindig elmondják, hogy egy megbízhatósági futamon az a csapat nyert, ahol a pilóták átlagtempója a legerősebb, most tennénk egy kivételt. Mégpedig azzal, hogy az egyértelműen vezető személyiséggé előlépő Kobayashi vállára vette a csapatot és fenomenális tempót autózva először átvette a vezetést a #77-es Mazdától, majd későbbi etapjain jelentősen növelte is azt. Nagyon meggyőző volt a japán tempója, aki a túlságosan kurta F1-es karrierje után sikeresen újraszületett a sportautózásban.

LMP1, DPi, Super Formula, Super GT bármi jöhet!

Kobayashiról az év végi Kibeszélőnkben is megemlékeztünk. Tényleg kár, hogy nem kapott helyet az F1-ben 2015-re, de a sportautózás így nyert egy remek pilótát. Nem lehet véletlen, hogy ő tartja a Le Mansi körrekordot sem… A mostani Daytonai 24 órás pedig megmutatta, hogy bár Alonso tényleg kezd Fittipaldira és Andrettire hasonlítani a sokszínűsége miatt, a japán minimum felveszi vele a kesztyűt.

Sajnos Le Manst még nem nyert. Ehhez mondjuk a Toyota nagyban hozzájárult, akár rendíkül pofátlan módon is. Idén viszont minden esélyük megvan rá! Lopezzel és a szintén fantasztikus tempójú Mike Conwayel társulva eddig bőven előzik Buemiéket. Más ellenfelük a 24 óráson pedig jelen állás szerint nem lesz. A Rebellionnak még kellene egy kis segítés a BoP-ben, hogy a hosszú etapokon kihívók legyenek.

Visszatérve Kobayashira, ha a formaautózásban csak egy színes egyéniségnek számított a mezőnyben, az eljövendő Hypercar érában meghatározó pilóta lesz. Olyan, aki egy Alonso képességű világsztárt is képes pótolni!