Max Verstappen épp csak kiszállt a gokartból, mikor jött a nagy lehetőség, melynek neve Florida Winter Series volt. Ezen szériában debütált Max Verstappen együléses formaautó volánjánál, azonban azt kevesen tudják, hogy ezt a sorozatot a Ferrari szponzorálta.

A széria 2014-ben 3 helyszínen került megrendezésre: Sebring, Palmbeach és Homestead, mely két fordulónak is helyt adott. Egy fordulóban 4 verseny került megrendezésre, melyeken a mindössze 16 éves holland tehetsége hamar nyilvánvalóvá vált. Ezeken a futamokon Verstappen nála jóval nagyobb tapasztalattal rendelkező és több évvel idősebb pilótákkal mérkőzött meg, köztük olyan ma ismert nevekkel, mint Nicholas Latifi vagy Lance Stroll.

A versenyek során Tatuus FA010B versenygépeket használtak, melyeket a Formula-3 szabályrendszere szerint alkottak meg. A megfelelő teljesítményről ezekben a gépekben egy 1,4 literes 190 lóerős Fiat motor gondoskodott.

Max Verstappen végül a megrendezett 12 futamból 2-t nyert meg, az egyiken mindössze 4 ezreddel (!) legyőzve Nicholas Latifit. A szériát összességében Antonio Fuoco nyerte, aki 4 futamgyőzelmet szerzett. Érdekesség, hogy a 23 éves olasz pilóta napjainkban a Ferrari kötelékében versenyzik, pontosabban a csapat fejlesztő pilótája. Az F2-ben viszont nem tudott olyan eredményeket elérni, amivel a királykategóriában ülést tudott volna magának szerezni.

A Top Gearnek dolgozó Ollie Marriage – aki maga is résztvett a széria harmadik fordulójában – szerint Verstappen tehetsége kiemelkedő volt a mezőnyben, azonban egy “csapás volt a versenybíráknak”, mivel gyakran vitatkozott velük.

A sorozatot követően a Van Amersfoort csapat bejelentette, hogy Max Verstappen az ő színeikben indul a 2014-es Forma-3 Európa Bajnokságon, a többi pedig mondhatni történelem. Azonban talán érdemes eljátszani fejben egy pillanatra a gondolattal, hogy mi lett volna, ha a Ferrari Driver Academy lecsap a fiatal hollandra. Talán ma egy Vettel-Verstappen, vagy Leclerc-Verstappen duó versenyezne a Ferrarinál. Ezt azonban sosem tudjuk már meg.

(Képek forrása: verstappen.nl)