Tavaly decemberben számoltunk be róla, hogy az új hypercar sorozatba hosszú idő után a Peugeot is visszatér. Költségcsökkentési célból viszont nem céljuk új csapatot és mérnöki gárdát toborozniuk, hanem a jelenlegi legjobb privát LMP1-es csapattal, a Rebellionnal társulnának. A Peugeot adná a gyári infrastruktúrát, a svájciak pedig versenyeztetik majd az autókat. Na ez a terv dőlt ma kútba a Rebellion bejelentésével

13 év versenyzés után ugyanis nemcsak, hogy befejezik az LMP1-es programjukat, de konkrétan az egész csapatot felszámolják! Hol a nyugtatónk???? Főleg azért vagyunk elkeseredettek, mert a csapat korábban az ELMS (európai Le Mans sorozat) és az IMSA részlegét is felszámolta csak azért, hogy megvalósuljon az LMP1-es projektjük. Miután idén a BoP szabályok miatt végre esélyesek a győzelemre, teljesen bedobják a törülközőt.

A 2019-es 24 órásra különleges festést is választottak. Ez volt az utolsó előtti ilyen versenyük.

A hátralévő 4 versenyre a csapat újra elindítja a 2. autóját, hogy szépen tudjanak búcsúzni a sorozattól. A hiányuk azonban nagyon fájó lehet jövőre, mikor az új hypercarok mellett a régi LMP1-es autókat is elindíthatják, ha túlságosan kicsi lesz a mezőny. Előreláthatóan így a 2 Ginetta, valamint a 6 hypercar fogja majd alkotni a jövőévi csúcskategóriát a sportautózásban.

Légyszi maradjatok!

Végezetül csak reménykedni tudunk benne, hogy a Peugeot nem fújja le emiatt a programját!