Lezajlott a pontok másik feléért is a küzdelem Monzában. Sajnos nem úsztuk meg rajtbaleset nélkül és úgy döntöttünk, hogy ezek után a rajtbaleseteket, valamint az első körös incidenseket sokkal keményebben fogjuk büntetni, mint eddig, remélve, hogy ezzel még több nyomatékot adunk a minden futam előtt elhangzó kéréseinknek.

1. Eset: Takács Máté, Szűcs Dominik: Máté teljesen feleslegesen mozdul jobbra, ezzel eltalálja Dominikot és mindketten a falban kötnek ki. Sajnos ez a találkozó lett a kiváltó oka egy sor másik balesetnek, amiket inkább nem sorolunk fel itt, azok már tipikus rajtbalesetek. A felelősség egyértelmű, Máté utolsó rajthelyes büntetést kap Zandvoortra! Ez azt jelenti, hogy jövő héten nem futhat mért kört az időmérőn!

Szűcs Dominik Rajtja
Takács Máté rajtja

2. Eset: Nemes Bálint, Gellér Kristóf: a rajtot követő szinkron piruett után Kristóf megpróbál visszatérni a pályára Bálint pedig túl közel van, ütköznek. Mindkét pilóta tehetett volna többet: Bálintnak bőven lett volna helye balra menni és Kristóf is nagyobb körültekintéssel próbálhatta volna a visszatérést. Versenybalesetnek minősítjük!

Nemes Bálint rajtja

3. Eset: Szűcs Dominik, Keszthelyi Koppány: Dominik rosszul méri fel a helyzetet, eltalálja hátulról Koppányt a Lesmo 2-ben. Több türelmet várunk el a pilótáinktól, figyelemmel kell kísérni az elől levő autó mozgását és sebességét. Sajnos ez nem az első ilyen eset, követjük az F1 2020 Bajnokságban is alkalmazott büntetést: 5 másodperces időbüntetést kap Dominik!

Türelem! :)

4. Eset: Sáray Zsigmond, Forgács Péter, Dérer Ramon: ahogy a közvetítésben is említettük, az utolsó körös meccset a győzelemért meg kellett vizsgálni. Nagyon szerencsétlen eset, Peti túlságosan jobbra húzódik, hogy biztosan elkerülje Zsigmondot a baloldalon, Ramon pedig eljön a pálya szélétől, befele, balra. Mindketten megpróbálják elkerülni a másikat és a 2 autó hátsó tengelye összeér, ebből alakul ki a balhé. Zsigmond a pálya bal oldalán a pálya széléhez szögezve közlekedik. Ez egy versenybaleset, nem büntetünk senkit!

Ramon szemszöge
Forgács Péter szemszögéből

A futam hivatalos végeredménye így a következő:

 1. Sáray Zsigmond
 2. Forgács Péter
 3. Biczó István
 4. Dérer Ramon
 5. Takács Máté
 6. Jákói Kristóf
 7. Beke TIbor
 8. Szűcs Dominik
 9. Nemes Bálint
 10. Kothencz Balázs
 11. Gellér Kristóf
 12. Kis-Bús Gergely
 13. Májer Tibor
 14. Keszthelyi Koppány
 15. Viszlai Emil
 16. Bátori Gergő
 17. Demeter Ádám
 18. Wéber Gábor