Hoppá! Bizony! Ha már az igazi Indy500 el lett tolva Augusztusra, megragadjuk az alkalmat és elhozzuk Amerika egyik leghíresebb és a világ egyik legősibb autóversenyét Nektek, eSport formában! Az esemény szervezésében nem csak mi veszünk részt, hanem az IndyCar Hungary, az SRS és a MaSzim csapattal közös projekt lesz! Ígérjük ez az utolsó változás, alaposan átbeszéltük a dolgokat, Mindenkinek köszönjük a megértést és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért!

Amiket be kell szerezned:

 • rFactor 2: https://store.steampowered.com/app/365960/rFactor_2/
 • Az Indy oval pálya a játékon belül alapfelszerelés. Ezen túl az IR18-as autóval fog zajlani a verseny, a 2017-es szezon festéseivel. Az autót a szerverre lépéskor automatikuson letölti majd a játék.

Lebonyolítás:

Korábbi valós Indy500 lebonyolítás alapján a Ground Effect és a MaSzim, igyekezett az eredeti formátumhoz annyira hű maradni amennyire csak lehet, lehetőleg nem túlbonyolítva a dolgot! Ezt most olvasd el kétszer, nagyon odafigyelve!

 1. Jogosítvány beszerzése – Online
  Az ovál versenyzés művészetét nem könnyű elsajátítani. Éppen ezért Mindenkinek, aki szeretne résztvenni a futamon, jogosítványt kell szereznie! Ez egy két feladatból álló vizsga elvégzése után történik, a részleteket lentebb kibontjuk!
 2. Kvalifikáció (2020.05.30)Online – 19:00 CET
  Két részből áll majd a kvalifikáció:
  A: Kifutási sorrend összerakása – 10perc, minden autó összesen 5 kört futhat, nem többet: 1 felvezető + 4 gyorskör. A 4 gyorskör átlaga adja a sorrendet
  B: Időmérő – az A. pontban kialakult sorrendhez képest fordítva futnak ki a pilóták, így a leggyorsabb pilóta megy ki utoljára. Egyesével mennek, mindenkinek 5 köre van: 1 felvezető + 4 gyorskör.
 3. Futam (2020.05.31) – 200+2 kör – Online, LiveStream19:00 CET A mezőny repülőrajttal fog indulni a futamra, felvezető autó mögött, összesen 2 felvezető körrel. A 2. felvezető kör végén kiáll a felvezető autó és kezdetét veszi a száguldás! Így technikailag 202 kör lesz a táv, de ebből az első 2 kör felvezető. Egy sorban 2 autó megy majd egymás mellett a rajtnál.

A jogosítvány szerzés menetrendje, követelménye

Kedves Versenyzők! Ezúton szeretnék egy kis tájékoztatást adni a jogosítvány szerzéssel kapcsolatosan. Annak érdekében, hogy időben mindenkivel meg tudjuk csinálni a feladatokat, a szokásos rendszerünket nagy mértékben leegyszerűsítettük és gyakorlatilag csak két feladatot hagytunk meg, egy kicsit átalakítva. Ezekről szeretnélek most Titeket röviden tájékoztatni és köszönjük, ha valaki figyelmesen végig olvassa és a szerveren már nem kell elmagyarázni, – az első kérdésünk ezzel kapcsolatos lesz.

1.feladat: képes-e konstans tempóra?

Gyakorlatilag 10 kört jelent a pályán egyenletes tempóban 41.499-40.000 között. A feladatban a lényege, a stabilitás – a körök között maximálisan 6 tized eltérés lehet. A számolás a második mért körtől indul (bemelegített gumikkal), így minimálisan 12 körre kell tankolni. (célszerű 70 literrel a távnak neki indulni.) A feladat a tesztfutamok napján kerülnek megtartásra, azok rajtja előtt 20:00-kor. A vizsgán megbukni nem lehet, viszont 21.00-kor pontosan kezdjük a tesztfutamot, így lehetőség a folytatásra, próbálkozásra már csak a következő alkalommal lesz, – a sor végén. A teszten kéretik szabályosan a pályára felmenni és 10. kör után a 3-as kanyar előtt a pályáról szabályosan a bokszutcába visszaérkezni. A bokszban 3 sávban lehet közlekedni. 1-es, ahol a szerelők állnak, a 2-es a középső, 3-as a szélső. Kéretik csak a 2-es vagyis a középső sávban sebességet változtatni (belefel-fékezni, kifele-gyorsítani). A külső 3-as sávot csak is „speed limiter” sebességgel szabad használni! A köröket mindig 1 vizsgabiztos követi és a rajtvonalnál adminisztrálja. Bemondásra, „látatlanban” a feladatot elvégezni nem lehet, ezzel kapcsolatosan megértéseteket, a futam minősége érdekében, köszönjük!

2.feladat: legalább 2 tesztfutam teljesítése

Tesztfutamot megkezdeni csak a 10 körös feladat teljesítése után lehet. Cél a szabályos a célbaérkezés, ahol maximálisan 5 kör lemaradás elfogadható. Ebben a feladatban a lényeg, hogy a pilóta bizonyítsa: képes mezőnyben biztonságosan autózni, valamint sárga zászló okozása nélkül kiállni a boxba és onnan visszatérni. A versenyek hossza a teljes táv negyede lesz, tehát 50 körös. Ez alatt legalább 2 kiállást kell teljesíteniük a pilótáknak.

A tesztek időpontjai:

 • 05.12
 • 05.17.
 • 05.19.
 • 05.24.
 • 05.26.

Ezen 5 alkalomból kell 2 futamot teljesíteni! A versenyek 21:00-kor indulnak.

A jogosítványszerzésért a MaSzim felel, így a tesztversenyek az ő szerverükön kerülnek majd megrendezésre:

 • Szerver: MaSzim
 • Jelszó: maszim

Jelentkezés a versenyre

keress Minket Discordon, VALÓS NEVET ÁLLÍTS BE KÉRLEK BECENÉVNEK: https://discord.gg/acuYwfq

További információ a Maszim oldalán található.