1.Eset: Csapó László, Jákói Kristóf – Laci belerajtol Kristófba, több figyelem szükséges egy ilyen rajtnál. Mivel más pályán semmi gond nem történt volna az esetből a buxutca határoló miatt, ezért ez egy elég enyhe esetnek számít, de Szóbeli figyelmeztetést adunk Lacinak!

2.Eset: Demeter Ádám, Gellér Kristóf, Baán Szabolcs – előttük a kiválóan rajtoló Szűcs Dominik belemegy a sárga vonalba, bekapcsol a pit limiter és lassul. Baán Szabi megpróbálja kikerülni és összetalálkozik Gellér Kristóffal, valamint Demeter Ádámmal. Versenybaleset, nincs büntetés 

3.Eset: Viszlai Emil, Bátori Gergő – Emil oldalról ráhúzza az Eaglet Gergőre a Les Combes felé. A mozdulat teljesen felesleges volt, ezért figyelmeztetésben részesítjük Emilt!

4.Eset: Szűcs Dominik, Dérer Ramon, Biczó István, Takács Máté – Dominik jól rajtol, de nincs hova mennie, eltalálja Ramont, akit megpróbál kerülni Biczó István, Takács Máté pedig a pillangó effektusnak megfelelően már a pálya szélén találja magát. Versenybaleset, nincs büntetés

5. Eset: Sáray Zsigmond – Malmédy szekció végén a Masta fele vezető padlógázas szakasz elején eldobja az autót és utána iszonyú veszélyesen tér vissza a pályára, Zsigmondot figyelmeztetésben részesítjük. Tudjuk, hogy a spai pálya körüli bokrokból nagyon nehéz, néha lehetetlen is biztonságosan visszatérni a mezőnybe, de Zsigmondnak tudnia kellett, hogy közvetlenül a rajt után csakis forgalomba érkezne meg. Az ilyen esetek elkerülésére a RealTime app használatát javasoljuk, mivel a sebességkülönbség túl nagy, hogy a Helicorsa fel tudja ismerni a két autót.

6. Eset: Pfennig Kristóf, Forgács Péter – Kristóf óriási tempónál eltalálja Petit hátulról, későn vágódott ki a szélárnyékból. Ez könnyen Peti versenyébe került volna. A Dérer Ramon – Forgács Péter Bahrein ütközésnél hozott precedensünk alapján Kristóf 5 másodperces büntetést kap, de a tempó nagysága és a helyzet ki nem kényszerítettsége miatt még egy figyelmeztetést is kiosztunk neki

7. Eset: Csapó László, Jákói Kristóf – Kristóf bement Laci mellé a Malmédy szekció végén, majd összecsúsztak. Laci láthatta Kristófot a tükörben, az alacsony tempója miatt tudhatta, hogy be fog mellé érni a Ferrari. Sávelmélet be nem tartása miatt figyelmeztetést kap Laci.

8. Eset: Wéber Gábor, Takács Máté – Gabi elrontotta a Malmédy szekció végét ahogy Zsigmond is, majd a pályára visszatérve Máté hátulról eltalálja. A 2. videón látható, hogy Gábor hátranézve sem láthatott ki a pályára, ellenben a közelgő ház miatt nem tudott párhuzamosan elindulni azzal, hogy felgyorsuljon a pályára való visszaérkezés előtt. Ezek miatt versenybalesetnek nyilvánítjuk, nincs büntetés egyik pilótának sem.

9. Eset: Szűcs Dominik, Takács Máté – a Radillion tetején ütköznek, mindketten tehettek volna többet, Máté meglátta a lehetőséget Dominik hibája utan és bement a menyíló résbe, amíg Dominik igyekezett visszajönni a versenyívre és lezárni azt. Az eset nagyon emlékeztet minket Rosberg és Hamilton 2016-os Barcelonai ütközésére, mikor a hirtelen kialakult nagy sebességkülönbség miatt a kormányzás elkezdésekor mindkét versenyzőnek joga volt azt tenni és mindketten tehettek volna a baleset elkerüléséért. Végül nem sikerült elég helyet hagyni, a két autó összeért. Ezt mi versenybalesetnek nyilvánítjuk, nincs büntetés.

10. Eset: Szűcs Dominik, Biczó István – a Le Carriere szekció végén, a Blanchimont fele Dominik megelőzi Istvánt, aki aztán eltalálja Őt a féktávon Mivel ez az ütközés is hasonlóan nagy tempónál történt, mint a Pfenning Kristóf-Forgács Péter találkozó, így Istvánnak is kiosztunk egy 5 másodperces büntetést, ellenben az eltérő fékpontok miatt a figyelmeztetéstől most eltekintünk.

A büntetések nem változtattak a hivatalos végeredményen amely:

 1. Pfenning Kristóf
 2. Forgács Péter
 3. Dérer Ramon
 4. Biczó István
 5. Takács Máté
 6. Szűcs Dominik
 7. Sáray Zsigmond
 8. Csapó László
 9. Viszlai Emil
 10. Bátori Gergő
 11. Kis-Bús Gergely
 12. Keszthelyi Koppány
 13. Wéber Gábor
 14. Jákói Kristóf
 15. Májer Tibor
 16. Gellér Kristóf
 17. Beke Tibor
 18. Baán Szabolcs
 19. Nemes Bálint
 20. Bozsó Márton
 21. Demeter Ádám