Bár a koronavírus az Indy 500 után a Le Mans 24 órási versenynek is keresztbe tett, mi online formában igyekeznénk pótolni, kicsit rövidített formában. Nézzük hogyan tervezzük!

Amiket be kell szerezned:

Választható autók

A futamon a WEC-hez hasonlóan 3 autókategória vehet majd részt:

 • A verseny csúcskategóriája a DPi (Daytona Prototype international) lesz. Készülve arra, hogy 2022-től az LMDh lesz a bajnokság leggyorsabb kategóriája, amely a következő generációs LMP2-es kasznik módosított verzióját, valamint egyéni gyártású motorokat használnak majd. A jelenlegi DPi kategória is hasonló elvek mentén született és 3 autó közül választhatnak majd a csapatok: Mazda, Cadillac és Acura. Az autóknak mi magunk készítettük el a BoP-jét, amely Normal Aero pack mellett érvényes. Low Drag aerokit használata tilos!
 • A köztes kategória a jelenleg is futó LMP2 (Le Mans Prototype 2) lesz. Bár a valóságban 3 márka autói is futnak a WEC-ben, az Endurance mod limitáltsága miatt egyedül az Oreca 07-es autót választhatják majd az indulók.
 • Végezetül a GTE (Grand Tour Endurance) kategóriát választhatjátok még. A korábbi GT2-es kategóriába várjuk majd a legnépesebb mezőnyt, amely majd a BMW M8-ból, a Porsche 911-ből és a Corvette C7-ből fog állni. Bár az Aston Martin Vantage GTE, valamint a Ferrari 488 GTE is elérhető az rFactor 2-höz, a DLC-k ára miatt nem tesszük kötelezővé a megvételét, így nem is választható autó.

A csapatoknak engedélyezett egyedi festést készíteni az autójukra, azokat viszont legkésőbb 2020.06.24-ig véglegesíteni kell, és nyilvánosan megoszthatóvá kell tenni!

Egységek összetétele

Egy 6 órás versenyről beszélünk. Szeretnénk, ha mindenki egy jóízű etapot levezetne, ezért a következő korlátozásokat hozzuk:

Minimum 2, maximum 3 főből álló egységek jelentkezhetnek és maximális vezetési idők az alábbiak szerint alakulnak:

Egység létszámaMinimális vezetési idő/főMaximális vezetési idő/fő
2 fő2 óra4 óra
3 fő1,5 óra3 óra

A versenyre az indulók és a szerver védelme miatt maximálisan 45 autó nevezhet be és minimum 24 autóval tartanánk meg. Annak érdekében, hogy a 3 kategória között viszonylag egyenletesen oszoljon meg a mezőny, így egyik kategória sem állhat 12 autónál többől. Ha az egyik géposztály látványosan alacsonyabb érdeklődést generál, akkor a későbbiekben még kioszthatjuk azokat a helyeket a másik 2 között.

Lebonyolítás:

A valós Le Mans 24 órás lebonyolítás alapján a Ground Effect és a MaSzim, igyekezett az eredeti formátumhoz annyira hű maradni amennyire csak lehet, lehetőleg nem túlbonyolítva a dolgot! 

 • Időmérők (2020.06.27) – Online Live Stream – 15:00 CET
  Az időmérő a futam előtti délután lesz megtartva, mikor 2 órája lesz a csapatoknak, hogy az esti körülmények között megfussák az időmérős köreiket. A nap eredményeit összegezni fogjuk és minden egységből a legjobb időeredményt fogjuk regisztrálni. Az időmérőkön nem szükséges, hogy az egység összes tagja részt vegyen 3 fős egységek esetén, de minimum 2 főnek jelen kell lennie és kört kell futnia!
 • Futam (2020.06.28) – Online Live Stream 15:00 CET
  Délután 3-kor a Pace Car mögött felsorakozik, majd elindul a mezőny az útjára. A rajtnál a leggyorsabb időt elérő pilótának kell az autóban ülnie! A versenyen végig száraz időjárás lesz, tehát esőre nem kell készülni. A verseny szerveridő szerint 04:00-kor fog indulni. A szerveren versenybíró fogja felügyelni a történéseket, aki az rFactor chaten keresztül fogja adni az utasításokat. Ha kell ki is zárhatja az adott egységet. A győztes autó az lesz, amelyik a 6 óra után a legtöbb megtett körrel elsőként fog áthaladni a célvonalon. A rajtnál meglévő különbségeket nem fogjuk figyelembe venni.

A verseny körülményei

Gumikopás: Egyszeres
Üzemanyagfogyasztás: Bekapcsolva
Törés: Teljes
Időjárás: Száraz
Idő gyorsítása: Egyszeres

Szerver: GE Test
Jelszó: skyactiv

Jelentkezés

Csatlakozz a Ground Effect Discord szerverére, ahol állíts be Magadnak valós nevet becenévnek! Ha mindezt megtetted, a #lemansjelentkezes topikban jelezd a következőket:

 • Egység neve (pl. Gázt Neki Team)
 • Választott autó
 • Az egység tagjai valós nevekkel
 • Szeretnétek-e egyedi festéssel indulni
 • Választott rajtszám

Kérünk titeket, hogy a várható létszám előzetes felméréséhez járuljatok hozzá annyival, hogy amennyiben felkeltette a verseny az érdeklődéseteket, jelezzétek nekünk egy üzenettel. A Ground Effect Discord szerver linkje: https://discord.gg/acuYwfq

Jó felkészülést, találkozunk a szerveren!