A hétvégén lezajlott az IndyCar 2020-as szezon második versenye, amelyet az Indianapolis Road Course pályán rendeztek. Maga a verseny elég kevés nyilvánosságot kapott itthon a visszatérő F1 miatt, de érdemes utólag visszanézni, egészen izgalmasra sikeredett. Volt viszont egy nagy probléma a futamon, ami az idén debütáló aeroscreen miatt következett be.

Az évadnyitó texasi versenyen még kellemes idő volt, 22-24°C-os levegő hőmérséklettel. Indianapolisban viszont 34°C-ig is felkúszott a hőmérő higanyszála, ami megfőzte a pilótákat a futam végére. A DW 12-es új verziója ugyanis hiába rendelkezik jelentős hűtőnyílásokkal az autó orrán, valamint a plexi alatt, nem kaptak elég hűtést a versenyzők.

A szárazjeges hűtés csak a versenyzők fejét hűti

Többen pilóta, köztük Conor Daily, Colton Herta, Newgarden, valamint Graham Rahal is azt mondta, hogy különösen megterhelő volt számára a nagydíj és nem szeretne még melegebb időjárásban rajthoz állni ezzel a konstrukcióval. A WEC-ben alkalmazott teljes pilótahűtés a félig nyitott kaszni miatt nem megoldható, a kaszni nagyobb megnyitása lenne az egyetlen megoldás, de a kaszni áttervezése nem megoldás.

Kíváncsiak leszünk, hogy mit lép a sorozat, amely ezekben a hetekben minden héten rajthoz fog állni. A következő verseny Road Amerciában lesz még szombaton. Az Indianapolisi futamot visszanézhetitek: