Kiadta a második negyedéves pénzügyi jelentését a FOM és olyan siralmas, amilyenre vártuk. Normális esetben az F1-es szezon kb. harmada, 7-9 futam zajlik le az április-június közötti időszakban. Most egyet sem sikerült megrendezni, így bevétele sem volt a sportágnak.

A tavalyi $620 millió helyett így csupán $24 milliós bevételre tettek szert, ami a termékeladásból és az egyéb, nem futamokhoz kötődő bevételi forrásokból (youtube reklámok) száraztak. Gondoljuk nem kell érzékeltetni ezt a hiányzó $600 milliót, minden olvasónk boldogan élhetne ebből az élete végéig. Egy ekkora összeget pedig már a csapatok is meg fognak érezni.

Üres lelátó = nincs jogdíj

A futamok elmaradása azt jelentette, hogy a sorozat egyetlen szponzora sem fizetett, mivel nem került képernyőre. Az üres lelátók miatt a pályák nem tudtak annyi jogdíjat fizetni a versenyszervezésre sőt, a dupla fordulókat a FOM állta, tehát a kiadásai is megnőttek. Nem véletlen, hogy az Orosz Nagydíjra visszatérő nézőknek már ők is szurkolnak.

Az F1 pénzügyeiről készítettünk egy videót, azt megnézve jól érzékeltethetjük mekkora összegekről van szó, de az biztos, hogy a kieső pénz felét lényegében a csapatok pénztárcáiból húzták ki.