1. Eset: A rajtot nagyon jól elkapó Beke Tibor még az egyenesben beért Szabó Gábor mellé, majd azért, hogy kihúzódjon az előtte lévő autó elől, jobbra húzta a kormányt és összeakadt Gáborral. A terelés teljesen felesleges volt és jelentősen visszafogta Gábor későbbi tempóját. Mivel a rajtbalesetek esetében súlyozott büntetési tételt adunk ki, ezért Tibornak 25 másodpercet adunk a versenyidejéhez.
 2. Eset: A visszafordítóba érkezve Biczó István hátulról eltalálta Ovád Mártont, aminek a következtében Márton kiforgott a kavicságyba. A kanyarhoz érve Pisti nagyon mély féktávot vett, nem is tudott volna a saját ívén elfordulni. A verseny előtti eligazításban elhangzott, hogy T4-ig számítjuk a rajtbaleseteket, ami miatt Pistinek 10 másodperces büntetést adunk.
 3. Eset: Az egyenes végén a szélárnyékból kivágódó Szilvási Patrick elfékezi a kanyart és a csúcsponton átzuhanva letereli a pályáról Kiskovács Mátyást, aki a sóderből visszatérve több pozíciót veszít. Az eset egyértelműen Patrick hibája, ami miatt 5 másodperces büntetést kap.
 4. Eset: A verseny során 3 különböző ütközésben is benne volt Kis-Bús Gergely, amelyekben mindegyiket őt találtuk hibásnak. Az esetek részletezése nélkül a Hercz Józseffel, Beke Tiborral és Szűcs Dominikkel történt ütközés miatt Gergelynek 4 büntetőpontot és egy utolsó rajthelyes büntetést adunk a következő futamra.
 5. Eset: Még az első körben, ugyanott, ahol a 4. eset történt, Darabos Attila érkezett Ovád Márton mellé, majd a kanyarcsúcsponton átesve leterelte a pályáról Ovád Mártont. Az eset kevésbé komoly, mint a 4., de Attila az általunk nem szeretett optimista bevetődés miatt 1 büntetőpontot kap.
 6. Eset: A verseny egy későbbi szakaszában a 4-es kanyarból kigyorsító Szilvási Patrickot megdobta a kerékvető, majd miután visszanyerte az uralmát az autó felett összeakadt a pályáról lecsúszó Takács Mátéval. Az esetért egyik pilótát sem lehet hibáztatni, Patrick végig hagyott maga mellett elég helyet, Máté pedig nagyon elővigyázatosságból igyekezett nagy oldaltávolságot tartani. Az ütközést versenybalesetként könyveltük el.
 7. Eset: Az utolsó körökben a lekörözések alatt összeakadt Takács Máté és Szabó Gábor. T1-ből kigyorsítva Gábor elveszi a gázt és ki is alakult egy 20 km/h-s sebességkülönbség, ami miatt Máté gyorsan elhaladt mellette, de T2 előtt vissza akart térni az ideális ívre. A két autó viszont még egymás mellett volt, így kipördültek, Gábor pedig fel is adta a versenyt. Az eset miatt Máténak 5 másodpercet adunk a versenyidejéhez, mivel túlságosan erőszakos volt a lekörözésnél és a Helicorsa mellett sem látta, hogy még mellette van a másik autó.
 8. Eset: A verseny során Illés Dénes több embert feltartott a lekörözéseknél, senkit nem engedett el és védte az ívét a lekörözővel szemben. A verseny után kiderült, hogy erre a csapattársa Keszthelyi Koppány biztatta. A sorozatos feltartások miatt Dénest kizárjuk a versenyről, valamint neki és Koppánynak is egy boxutca áthajtásos büntetést adunk a következő versenyükre.

A verseny hivatalos végeredménye a büntetések után:

 • [1]: Szilvási Patrick az 1. helyen ért célba, ám a futam után egy 5 másodperces időbüntetést kapott a verseny során elkövetett kilökése miatt. Pozícióján nem változtatott a büntetés.
 • [2]: Kiskovács Mátyás a 3. helyen ért célba, ám a futam után egy 5 másodperces időbüntetést kapott a verseny során elkövetett kilökése miatt. Pozícióján nem változtatott a büntetés.
 • [3]: Biczó István a 2. helyen ért célba, ám a futam után egy 10 másodperces időbüntetést kapott a verseny során elkövetett kilökése miatt. Ezzel visszacsúszott a 3. pozícióba.
 • [4]: Takács Máté a 4. helyen ért célba, ám a futam után egy 5 másodperces időbüntetést kapott a verseny során elkövetett balesete miatt. Pozícióján nem változtatott a büntetés.
 • [5]: Beke Tibor a 10. helyen ért célba, ám a futam után egy 25 másodperces időbüntetést kapott a verseny során elkövetett rajtbalesete miatt. Pozícióján nem változtatott a büntetés.

Az időmérő második csoportjába jutásért 1-1 pontot kapnak az alábbi pilóták:

 • Takács Máté
 • Rózsási Ádám
 • Szilvási Patrick
 • Kiskovács Mátyás
 • Biczó István
 • Somogyi Zsigmond
 • Szabó Gábor Borivoj
 • Kis-Bús Gergely
 • Ovád Márton
 • Barnóth Róbert
 • Illés Dénes
 • Deák László